De meesten van ons – ook u – begrijpen dat het belangrijk is om onze links zo beschrijvend mogelijk te maken. Als een link naar onze site gaat dan willen we zoveel mogelijk aanwijzingen geven aan de zoekmachines als mogelijk. Dit kan bijdragen tot betere rankings.

Stel dat we een raceauto ontwerpen. Het eerste deel van de onthulling (van wat de snelste auto op de planeet is) zou de woorden “snelste” bevatten. We zouden deze woorden gebruiken in onze hypertext link. De ‘snelste auto op aarde’ zou deel kunnen uitmaken van de link.

Google en vele andere zoekmachines lezen links van websites. In het verleden hadden we een linksectie onderaan elke pagina. We linkten onszelf of andere bedrijven naar sites van concurrenten en kwamen hoger in de rangschikking dan zij. Dit is hoe belangrijk links waren.

Tegenwoordig storen de meeste populaire zoekmachines zich niet meer aan links. Het gaat allemaal om relevantie en autoriteit. U kunt dit bereiken door relevante .edu of .gov links naar uw site te hebben. Het belangrijkste is dat deze links gevolgd moeten worden door een ‘links’ sectie op uw pagina. Plaats niet slechts één link onderaan.

het bespreken van Google Page Rank

Google’s systeem om websites te rangschikken staat bekend als Page Rank. Het is geen indicator van hoe belangrijk een website is. Zelfs websites met een PR van 0 hebben een grote autoriteit.

Afgezien van Page Rank, heeft Google een systeem dat zij “algoritme” noemen. Dit is een formule die gebruik maakt van de linkstructuur van het web en andere factoren om de positie in zoekmachines (SERPs) te bepalen.

Toen de Page Rank werd ingevoerd, werd de minimale score van een pagina vastgesteld die in de zoekresultaten van Google zou verschijnen. Het World Wide Web Consortium nam dit systeem al snel over, en alle zoekmachines gebruiken het om de relevantie van een pagina te berekenen.

Echter, in 1998, Toronto SEO en vele andere bedrijven realiseerden zich dat er veel waarheid zat in het oude gezegde “Je krijgt het beeld.” Links waren belangrijk voor zoekmachine zichtbaarheid, maar hun belang was zeer grotendeels wiskundig.

In 2004 lanceerde Google zijn eerste zoekmachine, die onmiddellijk een hit werd. Hoewel het enkele jaren duurde voordat de zoekmachine zich stabiliseerde, is het een van de meest populaire zoekmachines ter wereld geworden. Dit succes wordt vaak toegeschreven aan een aantal code-sequenties die de zoekmachine begeleiden bij het geven van nuttige informatie aan de gebruiker.

Veel verkopers promoten software die u kan helpen het algoritme van Google uit te buiten om het webverkeer te verhogen. De verkopers melden dat hun software link uitwisselingen kan automatiseren, wat iets is dat Google zelf niet kan begrijpen.

 

 

What Does Google Want?

Het algoritme van Google is een goed bewaard geheim waarvan alleen geselecteerde werknemers binnen het bedrijf op de hoogte zijn. Maar er zijn er die de criteria van de veranderingen in het spider algoritme hebben uitgewerkt.

De belangrijkste kandidaat voor het volgende algoritme van Google zou iets zijn dat de zoekmachine zal helpen nauwkeuriger zoekopdrachten te vinden. De zoekopdrachten zijn nu zeven verschillende soorten, waaronder video, afbeeldingen, lokaal en nieuws. De zoekmachine heeft ook een nieuws rij en een verticaal menu toegevoegd.

Dit zijn slechts enkele van de speculaties over de komende veranderingen. We hopen dat de speculatieve elementen slechts het begin zijn. Aan de andere kant heeft Google onlangs toegegeven dat het sommige aspecten van zijn zoekalgoritme heeft onderschat, specifiek met betrekking tot het mobiele gebruik. Nu meer mensen dan ooit tevoren vertrouwen op hun mobiele apparaten om te zoeken naar producten en relevante informatie, is het hartverwarmend te weten dat Google mobiele compatibiliteit zeer serieus neemt.

Dit zijn enkele van de overwegingen die Google zal moeten maken indien het de nummer één zoekmachine wil blijven:

In de loop van de komende maanden gaan we veranderingen zien in het zoekalgoritme van Google. Als u de prestaties van uw website in de zoekmachineresultaten wilt bijhouden, raden wij u aan ervoor te zorgen dat u uw site optimaliseert voor de hierboven genoemde functies.

Wat je in je eentje zegt

Wat u publiceert op uw eigen website

Wat u tegen andere websites zegt (avourites enz.)

Hoe je hyperlink

Hoeveel andere websites linken naar de uwe

Welke informatie over uw website beschikbaar is op externe websites

De trefwoorden die uw website bevat

Hoe is uw website gelinkt aan de uwe

Als uw website grote pagina’s, veel advertenties of zijbalken bevat, zorg er dan voor dat deze geen tekst van enige relevantie bevatten. Grote flitsende afbeeldingen zijn goed, maar zinvolle tekst is beter.

Zorg ervoor dat uw website er altijd actueel en relevant uitziet. Dit geldt voor ontwerp, inhoud en navigatie. Als er animaties worden gebruikt, zet er dan een alt-tekst bij die relevant is. Bijvoorbeeld: T-shirts (blanco), g trick (g), sneakers (wed), designers (ontwerpers), sport (sport), shoe (schoeisel), socks (sokken), etc. zet alt-tekst bij citaten. Links naar andere websites met pertinente info over hetzelfde onderwerp als je eigen website.

Author